Strømførende vester skal beskytte hunder mot ulver
26. september 2017
– Regjeringen godkjenner felling av 26 ulv utenfor ulvesonen
27. september 2017

– Miljøvennlig med trespiker

I hver fall om vi skal tro Motek, som er leverandør av trespiker og trespikerpistoler. I en pressemelding forklarer leverandøren hvordan trespikerpistolen fungerer, og framhever trespikernes unike sveiseegensakper: Trespikeren skytes inn med høy hastighet og varmeutviklingen får ligninet i trespikeren til å sveise seg sammen med trematerialet det festes inn i.

Motek framhever også at trespikeren er langt mer miljøvennlig enn vanlig spiker. Trespiker har et negativt regnestykke på CO2 utslipp; Det vil si at trespikeren binder mer CO2 enn hva som blir brukt for å produsere den, ifølge levarendøren.

Bruksområdene er innendørs, montering av panel og kryssfiner, samt steder hvor man ikke kan eller ikke har anledning å bruke metallfestemiddel.

Siden trespikeren ikke ruster, er den til et godt alternativ i svømmehaller der klorgass bryter ned metaller.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.