Webinaret vil ta for seg status for helse og bestandsovervåkning av villsvin i Norge, og varer i halvannen time. Webinaret er åpent for alle, og vil foregå over Zoom.
Tid: 28. oktober, 15.30 – 17.00
Plattform: Zoom
Meld deg på her. Merk deg at linken ikke går til webinaret, men er en påmeldingslink. Du vil få tilsendt link til webinaret over e-post etter påmelding.
Program
15.30 – 15.35 Velkommen
v/villsvinprosjektet
15.35 – 15.55 Resultater fra villsvinhelseovervåkning og informasjon om prøvetakning.
v/Carl Andreas Grøntvedt, Veterinærinstituttet
16.00 – 16.20 Funn av Salmonella i villsvin i Norge. Hva har dette å si? Rutiner rundt behandling av kjøtt, slakteplass og bruk av kjøttet.
v/ Mattilsynet
16.25 – 16.45 Bestandsovervåkning av villsvin i Norge. Foreløpige resultater fra forsøk med bruk av viltkamera til overvåkning av villsvinpopulasjonen. Hvordan fungerer metoden? Undersøkelser av villsvinets diett.
v/John Odden, NINA
16.45 – 17.00 Diskusjon og spørsmål