– Viken nekter å selge oss nok tømmer
22. desember 2017
To nye tilfeller av skrantesyke i Nordfjella
22. desember 2017

Ulvejakt kan gjenopptas – rettsavgjørelse kommer over nyttår

DEL WWF Verdens naturfond opplyser til NTB at de har fått beskjed om at avgjørelsen i saken først kommer i første uke i januar. Dermed kan jakten starte opp igjen.

Det dreier om kvoten på 42 ulver som kan felles. WWF vil ikke akseptere det politiske vedtaket om å jakte på så mange ulver, og har saksøkt staten for andre gang på få uker.

I november fikk WWF medhold i kravet om at jakten skulle stanses i påvente av at retten senere skal ta stilling til om ulvejakten er i tråd med norsk lov og internasjonale avtaler. Tingretten slo da fast at departementet ikke hadde begrunnet godt nok at lisensvedtaket ikke truet artens overlevelse.

Les også

WWF mener norsk ulvejakt truer ulven i hele Sør-Skandinavia

Dette løste klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) ved å fatte et nytt vedtak, som han mener er bedre begrunnet. Han bestemte også at to ulveflokker, Julussa- og Osdals-flokkene, som holder til på grensen til ulvesonen i Hedmark og Akershus, skal felles. WWF mener begge vedtakene er feil og ber retten opprettholde det midlertidige jaktforbudet.

Avgjørelsen kommer altså over nyttår – og inntil da kan lisensfellingen fortsette. Det er imidlertid juleforbud for all jakt i perioden 24. desember til og med 31. desember, og dermed må jakten uansett stanses i denne perioden.

Les også

Nærgående ulv i Jømna og Heradsbygd

Les også

WWF med nytt ulvesøksmål mot staten