Viktig bioenergi från svensk skog
8. desember 2017
Forskning for å utvikle bioøkonomien og redusere klimautslipp fra landbruket
8. desember 2017

Svenske myndigheter starter jakt på Slettås-tispe i Stockholm

Ulven det nå jaktes på har den siste tiden oppsøkt både mennesker, hunder og bebyggelse i Södertörn like sør for den svenske hovedstaden, og siden begynnelsen av juni har det blitt rapportert inn omkring 400 observasjoner av ulv i området.

Myndighetene i Stockholms län har konstatert at ulven det dreier seg om er en tispe som ble født i Slettåsreviret i fjor. Ulven har var en av dem som ble merket under klima- og miljøminister Vidar Helgesens mye omtalte tiltak for å analysere slettåsulvenes oppførsel i januar tidligere i år.

De siste månedene har ulven blitt stadig mer nærgående, og vanskeligere å skremme vekk. Det har blant annet blitt brukt gevær med gummikuler, samt lys- og lydeffekter, men ingen av tiltakene har hjulpet nevneverdig.

Mange av beboerne i området har de siste månedene også begynt å vegre seg for å gå tur med hunden i frykt for å treffe på ulven.

– Ulvens forandrede oppførsel, sammen med den uroen som mange i området kjenner på, gjør at vi nå ikke ser noen annen løsning enn å starte skadefellingsjakt, sier Mia Olausson, miljøvernsjef i Länsstyrelsen i Stockholm.

Skadefellingstillatelsen startet onsdag og varer til og med 28. februar neste år, opplyses det.

Les også

Klandrer rovviltnemndene for ulvehysteri: – Notorisk høye ulvekvoter

Les også

Vedum frykter konsekvensene

Les også

Slettås-ulven skytes – i Sverige