Ulvejakten kan starte opp igjen fra neste uke
4. januar 2022
Mayr-Melnhof Holz kjøper sagbrukskonsernet Bergkvist Siljan
5. januar 2022

NORSKOG-konsernet vokser videre

NORSKOG har ansatt Mats Finne (t.v.) og Kolbjørn Vole (t.h.), Nortømmer har ansatt Kim Erik Meeg (ikke avbildet).

NORSKOG ansetter to nye konsulenter

NORSKOG har opplevd en økt etterspørsel etter sine tjenester, og har derfor valt å ansatte to nye konsulenter. – Vi er svært fornøyd med både Mats Finne og Kolbjørn Vole, og gleder oss til å få dem med på laget, sier Erik Ødegård, leder for konsulentavdelingen

 

Styrker biologikompetansen

Mats Finne begynner rundt midten av januar, med kontorsted hos NORSKOG på Lilleaker. Han skal bistå både NORSKOG og NORTØMMER med miljøarbeidet sitt. Finne er utdannet Cand. Scient. Biologi ved NMBU, og har jobbet med en rekke problemstillinger som er relevante for skognæringen. Tidligere jobbet han i som selvstendig konsulent i eget firma, og han har også erfaring som konsulent og rådgiver hos Sweco Norge, landbrukssamvirket, Statforvalteren i Østfold og Utmarksavdeling for Akershus og Østfold.

 

– Vi har lenge ønsket å ansette en egen biolog i konsernet. Vi var opptatt av å finne en biolog som kan skog, kjenner problemstillingene vi møter i hverdagen og som har ambisjoner om å utvikle skogbruket i takt med tiden. Her traff Mats Finne perfekt. Han har lang erfaring som biolog, og har jobbet med en rekke problemstillinger som er relevante for skognæringen, forteller Ødegård.

 

Satser på nyutdannede

Kolbjørn Vole fullfører for øyeblikket sin master i skogbruk ved NMBU, og har fra før av en bachelor i skogbruk ved Høgskulen i Innlandet. Han starter som skogkonsulent hos NORSKOG til våren. Han har erfaring som sakkyndig fra både sommerjobb og deltidsjobb.

 

– Selv om Kolbjørn fremdeles er student, har han god erfaring på områdene vi ønsker å styrke oss på. Han er en trivelig og jovial gudbrandsdøl som jeg tror kan bidra positivt både faglig og sosialt.

 

Nortømmer satser på Vestlandet

Nortømmer har på sin side ansatt Kim Erik Meeg som regionleder på Vestlandet. Han er bosatt i Voss, og vil også arbeide i dette området. – Nortømmer ønsker å fortsette satsingen på Vestlandet, og ansettelsen av Kim Erik Meeg er en del av dette.

 

Meeg har tidligere arbeidet som lærer på Voss videregående, og har arbeidet i egen familiebedrift, Anders Aasen AS som drev med spesialtømmer og rundlast.