– Saugbrugs trenger like konkurransevilkår
29. mai 2018
Markedet vil være der
30. mai 2018

Ulv skutt i Stor-Elvdal mandag kveld

Bakgrunnen for fellingstillatelsen var dokumenterte skader på 12 sauer (tre søyer og ni lam, som alle ble drept eller avlivet) ved Mykleby, vest for Glomma i Stor-Elvdal.

Få nyhetene servert i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Angrepene skjedde utenfor ulvesona i et område prioritert for beitebruk.

Ung hannulv

Fellingsleder i Stor-Elvdal kommunale fellingslag, Tord Strand, sier til Østlendingen tirsdag morgen at fellingsforsøket ble utført uten problemer.

– Dette er en gjeng som har deltatt i mange år nå, og vi begynner å bli et velsmurt lag. Ulven ble felt cirka 23.45 mandag kveld, og det var en ung hannulv på rundt 40 kilo.

Ulven ble felt ved Børtne i Stor-Elvdal.

– Den ble skutt langs Birkebeinervegen som går over til Lillehammer, og det var ikke langt unna stedet der angrepene på sauene skjedde natta før. Den var nok på tur tilbake da vi påtraff den.

Raskt og effektivt

Fellingslaget var ute med tre mann rett etter at fellingstillatelsen ble gitt, før de utvidet til sju mann på ettermiddagen.

– Vi kom oss raskt opp i terrenget, da det ga mye bedre oversikt og mulighet for å postere oss. Sauene holder sammen tidlig i sesongen, og det gjorde arbeidet vårt mye lettere. Dette hadde vært vanskeligere senere i sesongen når de er mer spredd.

Fellingslederen roser også SNO og kommunen for et bra samarbeid.

– SNO (Statens naturoppsyn) var tidlig på ballen her, og det var et bra samarbeid mellom fylkesmann og kommunen, som gjorde at dette gikk forholdsvis fort og effektiv, sier Strand til Østlendingen.

SNO har ikke vært og sett på ulven, men skal gjøre det i løpet av tirsdagen.