Uttalelse: Kortreist, smart og klimanøytralt
19. mars 2018
Høring om nytt regjeringskvartal i tre
19. mars 2018

Ulv skutt i Ringsaker i kveld

– Vi har sporet den gjennom dagen i dag, og sendte hund etter den. Ulven skal nå kontrolleres av Statens Naturoppsyn. Jeg vet ikke hvor stor den var per nå, sa Anders Berg i Ringsaker jakt- og fiskeområde 20 minutter etter at dyret ble skutt.

Om lag 30 jegere skal ha vært involvert i søndagens jakt.

Opprinnelig var det ei kvote på 12 fellinger utenfor ulvesona. Etter fellingen av ulvetispa i Ringsaker gjenstår fire ulver.

Les også

– Vi vil ikke ha en slik ulvesommer en gang til

Stor hannulv skutt i fjor

Også i januar i fjor ble det skutt ulv i Ringsaker. Da ble en velvoksen hannulv skutt ved Kjerkeholtjernet i Endelausmyrene.

I oktober 2007 skjøt en jeger på elgpost ei ulvetispe litt nord for Nybygda. Dette skal ha vært den første ulven som ble skutt i Ringsaker siden tidlig på 1800-tallet.

Les også: Ti mann jakter ulv i Ringsakfjellet

Ulvebestanden i Ringsaker var på sitt høyeste rundt 1860. Da skal ulveflokker ha vist interesse for hester som fraktet høy ned fra Brumundsætra. På denne tiden hadde ble skytevåpnene bedre og flere, og skuddpremien som ble innført i 1845 begynte å gjøre sin virkning.

Fra 1878 forsvant ulven helt fra Ringsaker og Vang. Ved juletider i 1963 dukket streifulven «Fridtjof» opp, men bare for å bli skutt i Stor-Elvdal i februar 1964, og seinere utstilt på Norsk Skogmuseum i Elverum.

Siden 1990-tallet har både ulv og bjørn blitt observert stadig oftere i Ringsaker.