Norske Skog har kuttet enda mer i produksjonen som følge av korona
14. april 2020
Fastsettelse av ny tilskuddsordning for å sikre planting av skogplanter våren 2020
16. april 2020

Storbrann på Brandval sag

Politiet fikk inn meldingen om brannen ved Brandval sag kl. 13.30 på mandag. Brannsjef Per Ivar Bekk opplyste til Glåmdalen at det er snakk om en alvorlig, større brann.

 

– Saghuset er overtent, det er en brann i takkonstruksjonen i saghuset. Vi starter slokkeinnsats fra Grue- og Kongsvingerssida, sa han til avisen.

 

Glåmdalens mann på stedet, Per-Erik Stømner, opplyste at det brant i den delen av bygget der saglinjen befinner seg. I bygget finnes det maskiner som brukes til sagarbeidet.

 

– Bygget i seg selv er cirka 1500 kvadratmeter stort. Av det så brenner sikkert en takflate på i hvert fall halvparten, opplyste Stømner.

 

Fabrikksjef Atle Vestlund opplyste til Glåmdalen at det ikke har brent i selve saga, og at sprinkleranlegget der har fungert som det skulle. Både skadeomfang og brannårsak er for øyeblikket ukjent, og Vestlund la til at det ikke ville være drift på anlegget dagen etter.

 

Sager 230.000 kbm grantømmer i året

 

Brandval sag er ett av åtte produksjonsanlegg til Bergene Holm AS. Avdeling Brandval er et rent gransagbruk som leverer skurlast til selskapets høvlerier og andre industribedrifter i Norge, samt til eksportmarkedet. Avdelingen sager 230.000 kbm grantømmer i året som utgjør ca. 1,2 millioner tømmerstokker pr. år. Bergen Holm avdeling Brandval har rundt 40 medarbeidere, omsetter for 185 millioner kroner.