KOMMENTAR: Verneverdige menn i hjelm og kjeledress
27. oktober 2017
Vil øke effektiviteten i skogen
30. oktober 2017

Norske Skog utsetter fristen for å redde selskapet – igjen

Norske Skogindustrier har sett seg nødt til å utvide fristen for redningsplanen frem til 31. oktober, klokken 17.

I en børsmelding skriver de at selskapet har fått sterk støtte både hos sikrede og usikrede obligasjonseiere, og at den store majoriteten av dem støtter styrets forslag til redningsplan.

– Vi er fornøyd med at praktisk talt alle aktører støtter den frivillige rekapitaliseringen av dagens Norske Skog gruppe. Vi vil nå bruke tid på å sikre at dokumentasjon av formell støtte for at rekapitaliseringen vil skje, skriver Sveaas i børsmeldingen.

– Like viktig er det at vi sikrer oss støtte fra obligasjonseierne i NSF og obligasjonseierne i gruppen 2115, skriver styrelederen.

Lånet til NSF utgjør én milliard kroner. Uten støtten fra denne gruppen vil ikke styret få gjennom sin redningsplan.

Dersom selskapet ikke får tilstrekkelig støtte for sin redningsløsning kan det bety kroken på døra for Norske Skog.

Dersom styret i Norske Skog skal få gjennom redningsplanen trenger de støtte fra 75 prosent av både de sikrede og usikrede kreditorene.

Det aktuelle forslaget vil redusere gjelden i selskapet fra rundt ni milliarder kroner til rundt tre milliarder kroner. Det vil også innebære at rentekostnadene faller fra rundt 600 millioner kroner i året til anslagsvis 200 millioner kroner i året.

I den justerte planen gjøres det følgende endringer i eierandelene etter at gjeld er omgjort til aksjer, men før det er skutt inn ny kapital:

Hold deg oppdatert Norske Skogindustrier. Last ned minE24 i App Store eller Google Play og bli varslet om siste Norske Skog-nytt!

Kjære kommentarfeltbruker! Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv. Les mer om våre regler her. Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24