Marknaden vill ha mer certifierat virke
14. desember 2017
Norske Skog selger fabrikkene
14. desember 2017

Norske Skog setter i gang salg av papirfabrikkene

DelEmneord til denne artikkelen

Det børsnoterte morselskapet Norske Skog ASA opplyste i en børsmelding onsdag kveld at salget av Norske Skog AS – som eier selskapets sju papirfabrikker – starter umiddelbart.

– Norske Skog-gruppens sju papirfabrikker vil fortsette driften som normalt, og våre kunder, leverandører og andre forretningspartnere vil fortsette å motta produkter av høy kvalitet og tjenester fra Norske Skog uten opphold gjennom salgsprosessen, opplyser selskapet i meldingen.

Norske Skog ber videre alle parter, inkludert eksisterende investorer, som er interessert i å delta i salgsprosessen, om å kontakte Evercore så snart som mulig for å vise sin interesse.

100 mulige kjøpere

Dagens Næringsliv skrev mandag at rundt 100 mulige kjøpere er interessert i Norske Skogs fabrikker, og at de internasjonale investeringsbankene Citibank og Evercore allerede var i full gang med å forberede konkurssalget

– Så vidt jeg skjønner er disse prosessene på skinner, men det er uavklart hvor lang tid det vil ta å få fullbyrdet dem, sa styreleder og Norske Skogs største eier, Christen Sveaas, til avisen.

Det har foreløpig ikke kommet noen melding fra Norske Skog om at styret har besluttet å begjære selskapet konkurs, men en konkursbegjæring er trolig nært forestående.

– Styret i det børsnoterte morselskapet, Norske Skogindustrier ASA, vil fortsette som tidligere opplyst prosessen med å sluttføre vurderingen av situasjonen og den antatte konkursbegjæringen, skriver Sveaas i en børsmelding onsdag kveld.

– Riktig steg å ta

Etter at långiverne i Norske Skog i flere uker hadde forsøkt å bli enige om en refinansieringsløsning for å redde papirkonsernet fra konkurs, kastet investor Kjell Inge Røkke seg for tre uker siden inn i kampen om fabrikkene. Det Røkke-kontrollerte investeringsselskapet Aker har samarbeidet med en av Norske Skogs største långivere, investeringsfondet Oceanwood, om å framtvinge en konkurs.

Sven Ombudstvedt, som er styreleder i datterselskapet Norske Skog AS som formelt eier de sju fabrikkene, sier til Dagens Næringsliv at det ville vært naturlig, men ingen betingelse at det børsnoterte konsernet melder oppbud før en salgsprosess settes i gang.

Ifølge Ombudstvedt har Oceanwood og de viktigste seniorkreditorene nå instruert Citybank til å starte konkurssalget.

– Norske Skog ASA har ikke betalt renter og avdrag siden juni i år og har ikke overholdt sine forpliktelser ifølge låneavtalene. Det er nå klart at det ikke er mulig å komme fram til en frivillig løsning, og da er dette det riktige steget å ta, sier Ombudstvedt.

©NTB

Emneord til denne artikkelenDel