Husk fristen 1.sept. for ektraordinært plantetilskudd!
31. august 2020
Funnene i skogen bekymrer Ingrid – nå slår hun alarm: – Skogeierne må gjøre noe
3. september 2020

NMBU får verdens største studentby i massivtre

Foto Håkon Sparre av Kristine Løwe

– Jeg er kjempefornøyd med at Ås har så god dekning på studenthybler og at hyblene holder så god standard. Det er 295 hybler som er klare nå, alle er leid ut og prosjektet er levert helt i henhold med tidsplanen, sier Lars Atle Holm, administrerende direktør ved NMBU og styremedlem i Studentsamskipnaden i Ås (SiÅs).

Det er SiÅs som er prosjekteier for studentboligene, mens totalentreprenør er Veidekke Entreprenør as.

– Vi ønsket å bygge i massivtre fordi det er klart best miljømessig og fordi det er en rask og effektiv byggemetode. Massivtre gir også et bedre inneklima og arbeidsmiljø. Og studentene elsker å bo i tre-hus, sier Endride Berg, adm. dir. Studentsamskipnaden i Ås (SiÅs).

Ny studentby i massivtre på NMBU Foto Håkon Sparre

Det er Skogveien 18A og B som nå er ferdigstilt og har formell innflyttingsdato tirsdag 1 september.

Skogveien 22A og B blir innflyttingsklare medio februar 2021. Her blir det både kollektiv og hybelleiligheter.

Skogveien 25, 27, 28 og 29, siste byggetrinn, skal bli klare i løpet av våren 2021 og august 2021; hybler, hybelleiligheter og 2-og 3-roms leiligheter. Totalt skal den nye studentbyen romme 800 nye studentboliger.

Nye studentboliger i massivtre i Skogveien sett fra innsiden. Foto Håkon Sparre

– Med dette legger vi til rette for studenter fra Oslo, spesielt veterinær og dyrepleiestudenter, som skal flytte til Ås, og massivtre er et veldig bærekraftig materiale – noe som kler bærekraftsuniversitetet NMBU godt. Dette blir flott og funksjonelt for studentene våre og den nye studentbyen ligger også svært nært campus, påpeker Holm.

NMBU har også et sterkt forskningsmiljø med stor ekspertise på massivtre.

Professor i treteknologi ved NMBU, Anders Nyrud, har påpekt at en av de store fordelene med massivtre er materialets styrke:

– Det gjør det godt egnet til større offentlige bygninger, inkludert skole- og helsebygg, hybel- og leilighetskomplekser. Økt bruk av tre i bygg er et uttalt politisk virkemiddel i kampen om å redusere Norges klimagassutslipp. Les mer om miljøvennlige bygg i massivtre her

NMBUs administrerende direktør Lars Atle Holm og NMBU-rektor Sjur Baardsen besiktiger de nye studentboligene i Skogveien.

 

Foto Kjersti Sørlie Rimer

Utsikt fra nye studentboliger i Skogveien. Foto Håkon Sparre

Splitter nye studentboliger i massivtre sett fra utsiden. Foto Håkon Sparre