Lisensfelling av ulv- nå må KLD ha to tanker i hodet samtidig
15. desember 2020
Prosjekt om manglende planting på Vestlandet
16. desember 2020

Jaktminister Bollestad møtte Norges Jeger- og Fiskerforbund til rådyrjakt

Foto: LMD

Hentet fra Regjeringen sine sider:

 

– Dette er hva jakta handler om. Høsting av en kortreist og velsmakende ressurs i nydelige omgivelser og sammen med trivelige folk, sier jaktminister Olaug Bollestad. 

 

Viltkjøttet representerer over 20 millioner viltmåltider hvert år og tilsvarer kjøttforbruket til over 200 000 nordmenn. – I tillegg til viltkjøttet representerer jakta spennende og omsettbare opplevelser. Dette er ei næring som har et potensiale for betydelig vekst, sier Bollestad.

 

Totalt er det over en halv million registrerte jeger i Norge, viser tallene fra jegerregisteret til Statistisk sentralbyrå (SSB). Nær 15 prosent er kvinner.
 Jeg er opptatt av at flere kommer seg på jakt, særlig jenter. Heldigvis går utviklingen riktig vei og jeg ser frem til at det blir en bedre balanse mellom kjønnene på dette området. Det er aldri for seint, jeg ble jeger i voksen alder, sier Bollestad.

 

I 2018 overtok Landbruks- og matdepartementet ansvaret for den delen av forvaltningen som gjelder høstbare viltressurser, det vil si arter man kan jakte på. Regjeringen vil med denne oppgaveoverføringen legge til rette for økt næringsutvikling i landbruket, der jakt, opplevelser og viltkjøtt også kan ses i sammenheng med landbrukets ressursgrunnlag, landbruksbasert reiseliv, lokalmatsatsing og rekruttering til høstingsbasert friluftsliv.