Avinor: All flytrafikk i Norge elektrisk innen 2040
17. januar 2018
Viktig prinsippsak i Høyesterett
17. januar 2018

– For tidlig å si om vi åpner for å skyte de to siste ulvene

– Det gjøres nå undersøkelser av spor, og det letes etter DNA fra ulv som går igjen. Eventuelle DNA-analyser vil ta noe tid, og de nødvendige resultatene er nok klare tidligst i slutten av denne uken, sier han.

Før helgen ble kvoten på 16 ulver fylt opp da en tispe ble skutt på Bergholt sør for Åkrestrømmen i Rendalen.

Undersøker

Jaktleder for Osdalsreviret, Sindre Undseth, tror det er igjen to dyr til i reviret. Statens naturoppsyn (SNO) har bedt departementet vurdere om de skal få skyte de to siste ulvene også, etter som vedtaket sa at hele Osdalsreviret- og Julussareviret skulle tas ut.

Les også

Ber departementet om å få skyte flere ulver

– Vi har bedt Miljødirektoratet undersøke om det er ulv igjen i disse revirene, og i så fall hvor mange. Det er også nødvendig å vite om dette er dyr som tilhører de opprinnelige flokkene, eller om det er nye ulver som har vandret inn.

– Når resultatet fra disse undersøkelsene foreligger, vil vi gjøre en ny vurdering, kommenterer Lunde.

Nytt vedtak

Eventuelle endringer i kvoten kan gjøres av departementet ved et nytt vedtak. Et slikt vedtak kan påklages til Kongen i statsråd.

Totalt har regjeringen åpnet for at 42 ulver kan skytes i Norge i vinter. I tillegg til ulvene i de to revirene, kan tolv ulver felles utenfor ulvesonen i Oslo, Akershus, Hedmark og Østfold og 14 i andre deler av landet.

Utenfor ulvesonen er seks av tolv skutt.

Les også

Siste ulv i jaktkvoten er felt: – Vi tror det er to til

Les også

Boikotter Norge på grunn av ulvejakta

Les også

Jeger vil bruke ulvemerkingen til å dempe konflikten