Rovdyr-klagenemnd bør vurderes
26. januar 2018
Snøskader og forsikring
26. januar 2018

Bekrefter enda en gjenværende Julussa-ulv

Statens naturoppsyn har funnet spor etter fire ulv etter jakten i Julussa- og Osdalsreviret. Tre av dyrene tilhører flokkene som skulle tas ut. Foto: Volodymyr Burdyak/Colourbox.

Statens naturoppsyn (SNO) fant mandag morgen spor etter enda en ulv nord i Julussa-reviret. De sendte inn DNA-prøver, som nå er analysert.– Det er snakk om en årshvalp fra Julussa-reviret, sier Øystein Flaggstad, seniorforsker ved Norsk institutt for naturforskning (NINA).

Det betyr at det er minst to ulv igjen av Julussa-flokken. I tillegg til dyret som ble funnet nord i Julussa-reviret, er det funnet spor etter en halvannet år gammel tispe fra Julussa-flokken sør i reviret. Tispa går sammen med en halvannet år gammel hann fra Juvberget.

– I Julussareviret ble det sporet to ulv, en halvannet årgammel tispehvalp fra Julussaflokken og en halvannenårig hann som kommer fra et annet Juvberget. Det kan tyde på at det er en ny etablering, men det er litt tidlig å si ut fra DNA-prøvene, sa Susanne Hanssen, seniorrådgiver i Miljødirektoratet til Bondebladet på mandag.

I tillegg til ulvene som ble funnet i Julussa-reviret er det funnet spor etter en årshvalp i Osdalsreviret. SNO har ikke sporet siden mandag, i påvente av analyseresultatene.

Begge de to flokkene er vedtatt felt, og Klima- og miljødepartementet er i ferd med å behandle søknaden om flere fellingstillatelser. To dager før Ola Elvestuen (V) overtok departementet skrev departementet at de fortsatt var innstilt på å ta ut de to flokkene dersom ulvene tilhørte de to flokkene.