De to ulvene som ble skutt i går er ungdyr
2. januar 2018
Naboorganisering for bedre skogforvaltning
2. januar 2018

Alfahannen i Julussaflokken skutt

Et stort antall jegere har jaktet på ulvene i Osdalsflokken og Julussaflokken innenfor ulvesona i Hedmark siden i går. To ulver ble skutt den første dagen. I dag ble altså den tredje skutt.

Jaktleder Arne Sveen sier de er godt fornøyd med at de har felt tre av ulvene på to dager, og at en av dem var alfahannen i flokken.

Ulven ble felt av tre raske skudd fra to jegere, opplyser han.

Statens Naturoppsyn har nå undersøkt ulven, og det er de som bekrefter at det var alfahannen i flokken. Den ble observert av jaktlaget i dag tidlig, sammen med to andre ulver. I formiddag ble den felt på sørsiden av Storsjøen i Åmot.

De to andre kom seg unna, men jaktlaget driver nå sporing etter dem, for om mulig å jakte på dem i ettermiddag.

Godt forberedt

Det er åpnet for felling av 16 ulver i to revirhevdende flokker (Julussaflokken og Osdalsflokken), og felling av inntil 12 dyr utenfor området for etablerte revir.

Begge vedtakene er klaget inn for Oslo tingrett av WWF, og tingretten skal i nær framtid ta stilling til om jakta er lovlig. Men inntil videre jaktes det og allerede et halvt døgn etter at jakta startet den 1. januar ble to ulver skutt.

Rundt 100 jegere deltar i jakta. De har brukt jula til å forberede seg.

– Vi har startet sporing og samarbeider med grunneiere om brøyting av veger slik at alt er klart 1. januar, sa Arne Sveen, som leder jaktlaget i Åmot, til NRK i romjula.

Ringet inn ulvene

Arne Sveen forteller at de to ulvene som ble skutt 1. januar ble tatt etter at de la ut såkalte flaggliner, en line som legges ut 50-70 cm over bakken. Ved hjelp av den og en rekke jegere ble det laget en ring rundt ulvene.

– Det ble først skutt én ulv som forsøkte å rømme ut av ringen. Deretter skjøt vi en ulv til, forklarer Sveen.